Στο Γυμνάσιο Φυλής, οι μαθητές κάθε μέρα μετά τις 14:00 συμμετέχουν σε προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων.Συγκεκριμένα:

 

  • Την Δευτέρα λειτουργεί η Λέσχη Φιλαναγνωσίας. Πρόκειται για ομαδική ανάγνωση λογοτεχνικών βιβλίων, ανάλυση περιεχομένου, θεατρική αναπαράσταση του βιβλίου και δημιουργική γραφή. Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα γίνονται βιβλιοπαρουσιάσεις από διακεκριμένους συγγραφείς και παρακολούθηση θεατρικών παραστάσεων το Σαββατοκύριακο. Υπεύθυνες είναι η κ. Πάνου Αλεξία (Φιλόλογος)  και η κ. Μανετάκη Αναστασία (Χημικός).
  • Την Τρίτη  οι μαθητές μαθαίνουν παραδοσιακούς χορούς αλλά και Dance Aerobic με την κ. Παναγιωτοπούλου Μαρία (Φυσικής Αγωγής).
  • Την Τετάρτη οι μαθητές απασχολούνται σε περιβαλλοντικό πρόγραμμα με τον κ. Δρακάτο Γεράσιμο (Χημικός Μηχανικός). Δημιουργούν λαχανόκηπο στον κήπο του σχολείου, θερμοκήπιο και φροντίζουν για την καθαριότητα του εξωτερικού χώρου του σχολείου.
  • Την Πέμπτη λειτουργεί το πρόγραμμα της Διαμεσολάβησης με την κ. Μαρτίνου Ευφροσύνη (Φιλόλογος). Οι μαθητές εκπαιδευόνται ώστε να γίνονται οι διαμεσολαβητές σε τυχόν διαφωνίες ή τσακωμούς άλλων παιδιών. Συνεπώς έχουμε αποτελεσματική αντιμετώπιση σε κρούσματα βίας και επιθετικότητας.
  • Την Παρασκευή είναι η μέρα της δημιουργικής απασχόλησης στον Υπολογιστή με την κ. Βαρδαλάχου Ευαγγελία (Πληροφορικός). Οι μαθητές μαθαίνουν προγραμματισμό με εκπαιδευτικό υλικό από το Ανοιχτό Πανεπιστημίο και γνωρίζουν την επιστήμη της Ρομποτικής.