Την Κυριακή 12/3/2017 οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γυμνασίου Φυλής παρακολούθησαν την θεατρική παράσταση "Νίκη" του Χρήστου Α. Χωμενίδη, σε σκηνοθεσία του Σταμάτη Φασουλή στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού. 

Η «Νίκη» του Χρήστου Α. Χωμενίδη, διαβάστηκε από δεκάδες χιλιάδες αναγνώστες και τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος.«Νίκη»… Ένα έργο που ζωντανεύει αριστοτεχνικά τα πάθη, τις εξάρσεις και τα τραύματα της Ελλάδας του τελευταίου αιώνα από την Μικρασιατική καταστροφή μέχρι το 2008. Ο Σταμάτης Φασουλής δίνει σάρκα και οστά στους ήρωες του Χωμενίδη και παραθέτει μοναδικές εικόνες της Ελλάδας που σημάδεψαν το μέλλον της. 

Παρόλο που η θεατρική παράσταση είχε μεγάλη διάρκεια,210 λεπτά, οι μαθητές παρακολούθησαν με αμείωτο ενδιαφέρον. Εντυπωσιακά σκηνικά και καταπληκτικές ερμηνείες από καταξιωμένους ηθοποιούς. Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό...

 

 

 

  

  

 

 

 

Οι συνοδοί εκπαιδευτικοί ήταν: Σιαμουρέλης Αθανάσιος, Μανετάκη Αναστασία, Πάνου Αλεξία, Μαρτίνου Φρόσω και Βαρδαλάχου Ευαγγελία.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί με το πέρας της παράστασης συζήτησαν σχετικά με τα γεγονότα που παρουσίαζε η παράσταση αλλά και τις διαφορές στον τρόπο ζωής της τότε εποχής με τη σημερινή.

 

Ήταν ένα όμορφο κυριακάτικο απόγευμα που το απολαύσαμε όλοι μας!!!