Την Πέμπτη 2/3/2017 οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γυμνασίου Φυλής πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη για το μάθημα της Πληροφορικής στο εργαστήριο Ρομποτικής "citylab".

O χώρος εντυπωσιακός, εξοπλισμένος με όλα τα σύγχρονα μέσα τεχνολογίας και με βιβλιοθήκη που περιείχε βιβλία επιστημονικά σχετικά με μαθηματικά, φυσική, πληροφορική, τεχνολογία και μηχανική.

Οι εκπαιδευτές άρχισαν τη συζήτηση με τα παιδιά σχετικά με τις έννοιες ρομποτ, ρομποτική, μέρη από τα οποία αποτελείται ένα ρομποτ. Οι μαθητές ανταποκρίθηκαν στις ερωτήσεις και εξέφρασαν και τις δικές τους απορίες. Στη συνέχεια, τα παιδιά χωρίστηκαν σε ομάδες. Κάθε ομάδα πήρε ένα σετ lego mindstorms και ένα Laptop. Στο Laptop κοίταζαν τις οδηγίες και δημιούργησαν τα δικά τους ρομπότ. Κατόπιν, τα προγραμμάτισαν ώστε να κάνουν διάφορες λειτουργίες π.χ. να χορεύουν.

Οι εκπαιδευτές ήταν συνεργάσιμοι, ήρεμοι και πρόθυμοι να λύσουν όλες τις απορίες. Στο τέλος έδωσαν συγχαρητήρια για τη συμπεριφορά και το ενδιαφέρον των μαθητών μας. Οι μαθητές κατενθουσιασμένοι και απορροφημένοι στη δημιουργικότητα. Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό...