Η ομάδα της «Λέσχης Φιλαναγνωσίας» του σχολείου μας το Σάββατο 2 Απριλίου 2016 παρακολούθησε τη θεατρική παράσταση «Τα κύματα» της Βιρτζίνια Γουλφ  στην Εφηβική Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά.

Ήταν μια διαφορετική θεατρική παράσταση και αυτό φάνηκε πριν ακόμα ξεκινήσει το έργο, αφού το κοινό των 50 περίπου ατόμων  κλήθηκε να καθίσει σε πάγκους με τραπέζια που θύμιζαν θρανία και σχημάτιζαν όλα μαζί ένα μεγάλο παραλληλόγραμμο. Ανάμεσα στου θεατές – όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια – κάθονταν οι 6 πρωταγωνιστές. Πρόκειται για μια παρέα φίλων που, όπως αναφέρει η κα Γεωργία Οικονόμου σε άρθρο της, αφηγούνται την ιστορία τους από την πρώτη μέρα του σχολείου έως τη δύση της ζωής τους. Έξι φίλοι που μεγαλώνουν με διαφορετικά όνειρα, διαφορετικούς στόχους, ερωτεύονται, απογοητεύονται, ξαναπροσπαθούν, βιώνουν την απώλεια, ματώνουν και θριαμβεύουν άδοξα και ένδοξα. Έξι διαφορετικές ιστορίες που συνθέτουν μία ενιαία ιστορία, με άξονα τη φιλία, τον έρωτα, την αγάπη, το θάνατο, την απώλεια και την κοινή μνήμη. Άλλοτε ακολουθώντας την «άμπωτη» και άλλοτε την «παλίρροια» του λόγου, το κείμενο μιλά για τη φιλία, τον έρωτα, τη διαφορετικότητα, τη ζωή που περνάει, την απώλεια, την αγωνία της ύπαρξης και της συνύπαρξης? ανησυχίες που όλες ξυπνούν με ορμή στην εφηβεία.

Το ποιητικό αυτό δράμα μας καθήλωσε από την αρχή έως το τέλος του, μιλώντας στον καθένα μας διαφορετικά ίσως αλλά σίγουρα τόσο έντονα. Όλοι μας φύγαμε συγκινημένοι, αφού η παράσταση αυτή ακούμπησε την ψυχή μας.