Στο Γυμνάσιο Φυλής κατά τα σχολικά έτη 2015-2017 διαμορφώθηκαν δημιουργικοί χώροι απασχόλησης στο εσωτερικό του σχολείου ώστε οι μαθητές μας να απασχολούνται ομαδικά σε εργασίες στα διαλείμματα, στα κενά, μετά το σχόλασμα. Με αυτό τον τρόπο πετύχαμε τον βασικό μας στόχο:

Οι μαθητές να αγαπήσουν το σχολείο!!! 

Παιδιά μοναχικά πλέον έχουν την ομάδα τους, οι μαθητές δεν βαριούνται και έχουμε αποφύγει περιστατικά βίας και επιθετικότητας. Συγκεκριμένα:

  •  Ο χώρος του αθλητή

Υπάρχει ημερήσιο πρόγραμμα με τα τμήματα που απασχολούνται στο ping pong.

Οι ομάδες προπονούνται και στο τέλος της χρονιάς θα διεξαχθεί Τουρνουά.

 

  •  Ο χώρος της ανακύκλωσης

Όλοι οι μαθητές φροντίζουν να μαζεύουν μη χρήσιμα πράγματα και να τα τοποθετούν στους κατάλληλους κάδους.

  •  Ο χώρος του αναγνώστη

Ο φιλόξενος χώρος της βιβλιοθήκης είναι ανοιχτός σε συγκεκριμένα διαλείμματα και όταν κάποιο τμήμα έχει κενό προκειμένου οι μαθητές να αξιοποιούν τον χρόνο τους, μελετώντας βιβλία Εφηβικής Λογοτεχνίας.

 

  •  Ο χώρος της ψυχαγωγίας

Στον συγκεκριμένο χώρο οι μαθητές κάθονται σε θρανία και παίζουν ομαδικά επιτραπέζια παιχνίδια όπως τάβλι, σκάκι, Uno κ.λ.π.

Επίσης, υπάρχουν περιοδικά με κουίζ για δυνατούς λύτες, περιοδικά με θεατρικές παραστάσεις και με κινηματογραφικά έργα.

  •  Ο χώρος του καλλιτέχνη

Οι μαθητές που αγαπούν την ζωγραφική, τις χειροτεχνίες και τις χειροποίητες κατασκευές απασχολούνται στο καλλιτεχνικό εργαστήρι που είναι ανοιχτό όλες τις ώρες. Εκεί υπάρχουν διαθέσιμα υλικά για τις κατασκευές τους όπως χαρτόνια, μαρκαδόροι, ξυλομπογιές, νερομπογιές, πηλός, κόλλες, ψαλίδια, πινέλα κ.λ.π.